L
L

Jordán Adél, Ónodi Eszter és Kondor Vilmos a Budapest Bárban

Szerző:

Május 13-án a MOM Kulturális Központban, a Zsidó Művészeti Napok keretében ad koncertet a Budapest Bár. A Pesti éjszakák című előadás vendége Jordán Adél és Ónodi Eszter lesz, az alkalomra a személyazonosságát titokban tartó Kondor Vilmos, a Budapest Noir-sorozat szerzője írt szövegeket.  

A Budapest Bár koncertnaptárában különleges színfolt a Pesti éjszakák. Az együttes történetében először lesznek színésznők a vendégművészek, Kondor Vilmos közreműködése pedig egészen unikális eseménnyé teszi az estet. A 2008 óta publikáló, nemzetközi hírű szerzőt senki nem ismeri személyesen. A kilétét titkoló író csak e-mailben kommunikál, így sikerült felkérnie a feladatra Gáncs Andrea menedzsernek.

A Pesti éjszakák című esten Jordán Adél és Ónodi Eszter olvassa fel a koncert hangulatához illeszkedő írásokat, melyeket a Budapest Bár számai ihlettek.

A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évek budapesti kávéházi világáig nyúlnak. Az híres és kedvelt, vagy épp alig ismert dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és még számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon sokszínű – magyar és külföldi számok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”.

A 2007-ben, eredetileg egyetlen lemezre létrehozott Budapest Bár idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját – mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője, mesterien hangszerelt cigányzenei feldolgozásaik hatalmas közönséget vonzanak. Május 13-án megidézik a régi pesti éjszakák hangulatát: bohém mulatságokról, szerelmekről, szomorúságról és boldogságról szólnak majd a dalok a zenekar jól ismert szólistái: Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András és Frenk, valamint a két vendégművész előadásában.

Jegyvásárlás a koncertre: http://zsidomuveszetinapok.hu/hu/programok/44-2017-majus-13/199-budapest-bar

Hozzászólások

0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. Hozzászólásodat adminisztrátori jóváhagyást követően publikáljuk.