L
L

Budapest Bár a Vajdahunyad várában

Szerző:

Kevesen tudják, hogy a Vajdahunyad várának hivatalos neve Történelmi Épületcsoport, mely a magyar építészet ezeréves történetét hivatott bemutatni. A vasárnapi koncerthelyszín és a Budapest Bár között több hasonlóság is van, ugyanis a Millenniumra épült épületegyüttest eredetileg csak az ünnepségek idejére fából építették fel, de akkora hazai és nemzetközi sikert aratott, hogy úgy döntöttek, véglegesítik, így megépítették kőből és habarcsból. Az idén 10. születésnapját ünneplő Budapest Bár is eredetileg csak egy lemez erejéig állt össze, de őket is akkora szeretettel és rajongással fogadta a közönség, hogy azóta a sikere töretlen. 

A 10 év – 10 különleges koncert című sorozat következő állomása hétfőn a budapesti Vajdahunyad várában várja a rajongókat este fél kilenctől. Esőnappal (augusztus 1.) is terveztek a szervezők, de ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor nagyon szép nyári este lesz vasárnap a Városligetben.

A Budapest Bár koncertnaptárában különleges színfolt ez a koncert, hiszen énekes vendége többször volt már a zenekarnak, de hangszeres zenészt ritkán látni velük a színpadon. Roby Lakatos hegedűvirtuóz, jazz hegedűsként világszerte a legnagyobbak között tartják számon. Sir Yehudi Menuhin és Stephane Grapelli is nagy csodálója volt játékának. A legnagyobb klasszikus ikonokkal ad közös koncerteket, többek között Vadim Repinnel és Maxim Vengerovval. Nagy megtiszteltetés a Budapest Bár számára, hogy vállalta a fellépést. Robyt egyébként családi kötelékek is fűzik a zenekarhoz – a cimbalmos Farkas Misi apósa. Úgy tűnik, hogy unokája, Farkas Misike is a híres nagypapa nyomdokaiba lép – három éves kora ellenére már több hegedűt elnyűtt: igazi rocksztár. A két Robi – Farkas Robi és Roby Lakatos – ezúttal lép először együtt színpadra.

Hozzászólások

0 hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. Hozzászólásodat adminisztrátori jóváhagyást követően publikáljuk.